КИНО-КЛАСИК SOUNDTRACKS

КИНО-КЛАСИК  SOUNDTRACKS

Може някое от следните събития да ви се стори интересно.

Други събития от същият жанр могат да се намерят в категорията Театър.

WALKING WITH DINOSAURS – THE ARENA SPECTACULAR

АРЕНА АРМЕЕЦ, SOFIA

26.04.2019 - 28.04.2019

Детайли на събитието

КИНО-КЛАСИК  SOUNDTRACKS

Концерт филмова музика

Диригент Димитър Косев

Режисьор Славчо Николов

В програмата музика към филмите „Взвод“, „Апокалипсис сега“, „Мулен Руж“, „Изкуплението Шоушенк“, „За къде пътувате“, „Широко затворени очи“, „Кръстникът 3“, „Джанго без окови“, „Ваканцията на Мистър Бийн“, „Речта на краля“, „Усещане за жена“ и др.

Оркестър на Държавна опера-Стара Загора

На 13 юли почитателите на филмовата музика, която в годините се оформи и като самостоятелен жанр, ще бъдат зарадвани  с уникалния концерт  КИНО-КЛАСИК SAUNDTRACKS.

„Концертът е вдъхновен от най-ярките филмови ленти, в които класически музикални произведения са заложени като драматургия, а не като фон. Това са едни от знаковите класически произведения в музиката, вплетени органично във фабулата на филмите на някои от най-известните режисьори. Ще се опитаме концертът да бъде в оригинална кино-форма – докато зрителите слушат произведенията, ще гледат и откъсите от филми. Концертът е много подходящ за различна като възраст  публика“ – споделя  Славчо Николов - режисьор на концерта. Диригент е младият и много талантлив Димитър Косев. Участва оркестърът на Държавна опера-Стара Загора с концертмайстор Паулина Захариева.  В програмата на концерта ще прозвучи музика от филмите „Взвод“, „Апокалипсис сега“, „Мулен Руж“, „Изкуплението Шоушенк“, „За къде пътувате“, „Широко затворени очи“, „Кръстникът 3“, „Джанго без окови“, „Ваканцията на Мистър Бийн“, „Речта на краля“, „Усещане за жена“ и др.

Водеща на концерта  е актрисата от ДТ“Гео Милев“-Стара Загора  Светла Димитрова.

123

 

Снимки и видео

Facebook