Г-ЖА МИНИСТЕРШАТА 27.10.2015 19:00

Г-ЖА МИНИСТЕРШАТА 27.10.2015 19:00

Може някое от следните събития да ви се стори интересно.

Други събития от същият жанр могат да се намерят в категорията Театър.

WALKING WITH DINOSAURS – THE ARENA SPECTACULAR

АРЕНА АРМЕЕЦ, SOFIA

26.04.2019 - 28.04.2019

Това е ваучер, който трябва да замените на касата на Театър София. Той Ви гарантира избраните от Вас места. Ваучерът може да бъде заменен до 1 час преди представлението.

Детайли на събитието

ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА


от Бранислав Нушич

Творчески екип:

превод Катя Йорданова
режисьор Недялко Делчев
сценография Петър Митев
музикално оформление Калоян Димитров
видео Димитър Сарджев
оператор Веселин Христов


Участват:
Лилия Маравиля, Дария Симеонова, Асен Мутафчиев, Юлиян Рачков, Николай Върбанов, Симона Халачева, Борис Георгиев, Антон Григоров, Юлиян Малинов, Майя Остоич, Невена Калудова, Йорданка Любенова, Николай Димитров, Ириней Константинов


Госпожа Министершата е написана от Бранислав Нушич през 1931. В средата на Голямата Депресия. Среда, която Балканите по ред исторически, културни и геополитически причини като че ли никога няма да напуснат. Все е криза, все няма, все сме прецакни и зли. Поне не сме грозни. И почти не сме мръсни. Или така си мислим. И все мечтаем, ако даде Господ, ние да водим бащина дружина, да оправим държавата. И то за нула време. Това което други народи, при други обстоятелства са постигали за век, ние го вършим за петилетка. И я свършваме като кучето на нивата. Джаста-праста. През куп за грош.
"Нашата героиня, Министершата, като в сън се събужда един ден с незакърпените си гащи и докато се чуди как да свърже двата края, иронията на случайността я изплюва в минитерските селения. И се започва все същата приказка за стълбата."
Недялко Делчев

 

 

mini

Facebook