PAT METHENY TRIO w/ LARRY GRENADIER and BILL STEWART

PAT METHENY TRIO w/ LARRY GRENADIER and BILL STEWART

Може някое от следните събития да ви се стори интересно.

Други събития от същият жанр могат да се намерят в категорията Концерти - рок музика.

Кога: 22.10.2011

Събитието е спряно от онлайн продажба. Билети може да закупите в мрежата на ТикетПро.

Гениалния китарист Пат Матини за първи път на живо в София, 22 октомври

Уважаеми дами и господа,

Според указ на Президент Георги Първанов, предстоящите избори бяха насрочени за 23.10.2011г.

Тази дата съвпада с предварително обявеният концерт на световно известния китарист Пат Матини в зала 1 на НДК.

Съзнавайки, че провеждането на концерта в деня на изборите ще бъде затруднено, мениджмънта на артиста прояви разбиране и премести датата на събитието един ден по- рано.

Концертът на Пат Матини ще се състои на 22.10.2011г. от 20:00 часа в зала 1 на НДК и всички закупени билети до този момент ще важат за новата дата без заверка.

 

БИЛЕТИ

Билетите за концерта на ПАТ МАТИНИ ще бъдат на цени от 40 до 90 лева и могат да бъдат закупени от:

• БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК
• ОНЛАЙН НА АДРЕС WWW.TICKETPRO.BG
• КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ

Детайли на събитието

 

 

 
Фестивалът MUSIC JAM – символ на доказано най-висока артистична класа и престиж - и тази година продължава традицията да посреща големите имена в света на музиката и шоубизнеса. Програмата на MUSIC JAM 2011 ще запознае българската публика с едни от най-изтъкнатите джаз музиканти на световната сцена: легендарната формация Манхатън Трансфер (5 ноември), и гениалния китарист Пат Матини (за първи път на живо в София, 23 октомври). ...

Хедлайнерите на XVІ-тото поредно издание на MUSIC JAM са предшествани от други световни звезди, гостували на фестивала през годините: ХЪРБИ ХЕНКОК, ДЖОН ЛОРД, ЙЕЛОУ ДЖАКЕТС, ЛЕНИ УАЙТ, МЕЦОФОРТЕ, ТАНЯ МАРИЯ, ЗАВИНУЛ СИНДИКЕЙТ, ДЖОН МАКЛАФЛИН, ПАКО ДЕ ЛУСИЯ, БИЛИ КОБЪМ, БИЛ БРЪФЪРД, ДЖОН ПАТИТУЧИ, АНДИ СЪМЪРС, ПЛАНЕТ ЕКС, ВИКТОР БЕЙЛИ ГРУУП, ИБРАХИМ ФЕРЕР, АЛ ДИ МЕОЛА, ДЮРАН ДЮРАН, ЧИК КЪРИА И БЕЛА ФЛЕК, ДЕЙВИД САНБОРН, СМВ, СИЛВИ ВАРТАН и други.

Допълнително ще ви уведомим за другите участници във фестивала Мюзик Джем 2011, както и за съпорт групите от българска страна.


Пат Матини е роден в Канзас Сити, на 12 август 1954г. в семейство на музиканти. Започва да свири на тромпет на 8 годишна възраст, а на 12 сменя тромпета с китара. На 15 годишна възраст вече редовно свири с най-добрите джаз музиканти в родния си град, което му донася голям сценичен опит на необичайно ранна възраст. Първото появяване на Матини на световната джаз сцена е през 1974 г. Три годишната школовка, редом до вибрафониста Гари Бъртън развива специфичното звучене на Пат, което се отличава със смес от свободна и гъвкава артикулация съчетана с ритмична и хармонична чувствителност – един стил на свирене и импровизация, който е модерен като концепция, но се корени далеч назад в джаз традициите на суинга и блуса. Първият му албум Bright Size Life, издаден през 1975г., преоткрива традиционната джаз китара за цяло ново поколение музиканти. През дългогодишната си кариера, Пат Матини продължава да внася нови дефиниции в жанра, използвайки новаторска техника и развивайки импровизационния и звуков потенциал на китарата.
Музикалното многообразие на Матини е без аналог, за който и да е друг инструмент. През годините той свири с редица изтъкнати композитори и музиканти като Стив Райх, Олнет Коулман, Хърби Хенкок, Джим Хол, Милтън Насименто, Дейвид Бауи. Повече от 20 години той работи в тандем с кийбордиста и композитор Лайл Мейс. Тяхното изключително успешно творческо сътрудничество често се сравнява с това на Джон Ленън и Пол Макартни или Били Стрейхорн и Дюк Елингтън. Творчеството на Пат Матини обхваща обширен спектър от стилове, от модерния джаз, през рока до класическата музика.
Освен, че достига едно изключително ниво като изпълнител, Пат Матини взима участие и в академичната сфера като преподавател. На 19 годишна възраст, той е най-младият учител в Университета на Маями, както и в музикалния колеж на Баркли, където двадесетина години по-късно получава и почетна докторска степен. Освен това Пат Матини организира множество уъркшопи в цял свят. Той е един от пионерите в областта на електронната музика.
Матини става любимец не само на публиката. Той е изключително високо ценен от колегите си и критиката. През годините има многобройни номинации за най-добър китарист и печели многобройни награди, между които 17 награди Грами в най-разнородни категории. Групата му The Pat Metheny Group печели безпрецедентно седем последователни статуетки за седем поредни албума. От 1974г. насам, Матини прекарва по-голямата част от времето си на турне, което прави средно между 120 и 240 концерта на година.

 

Промоутър: http://www.sme.bg/

Facebook