WESTERN BALKANS BAND BG

WESTERN BALKANS BAND BG

Може някое от следните събития да ви се стори интересно.

Други събития от същият жанр могат да се намерят в категорията Музика.

Промоцията е валидна от 1 до 7 май включително.

 

Детайли на събитието

Промоция: 20% отстъпка от цената на билетите за концерта на Western Balkans Band BG

Възползвайте се от промоцията по случай майските празници и закупете билети за концерта на Western Balkans Band BG с 20 % отстъпка.

Промоцията е валидна от 1 до 7 май включително.

 

WESTERN BALKANS BAND BG

ЗАПАДНО БАЛКАНСКИ БЕНД БГ

 

 

Балкански концерт на Western Balkans Band BG част от SoFest – Западни Балкани София 2018!

Емблематичните Теодосий Спасов и Влатко Стефановски създават Western Balkans Band BG  специално за фестивала SoFest 2018 – Западни Балкани. Във формацията ще се включват още Васил Хаджиманов, клавиши – Сърбия, Амар Сесляр, барабани – Босна и Херцеговина, Йелена Йовович, вокал – Черна гора, и Дритан Хекурани,  бас китара – Албания.

Шест музиканти — виртуози от балканските страни, събрани от идеята за общите корени на своята история и култура. В този концерт те представят уникалното звучене на балканската музика, наситена с живот, с несравним ритъм и спонтанност. Тяхното изкуство няма граници, така както истинското приятелство остава за цял живот.

Изключителният професионализъм и богат сценичен опит на всичките музиканти  и техният уникален подход на смесване на ритми и мелодии от традиционния балкански фолклор със западен, модерен музикален стил, гарантира едно незабравимо изживяване.Очаквайте една възпламеняваща експлозия от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок ид жаз.

Това е нещо повече от музика - това са душите на шест нации, които обединяват гласовете си в едно и постигат неочакван чар и чистота.

Теодосий Спасов:
Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Още по-известен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

Влатко Стефановски:
Легендатанамакедонскатамузика, виртуознияткитаристВлаткоСтефановски, излизаотновопредбългарскатапублика, тозипъткато част от формацията Western Balkan Band BG.  ВлаткоСтефановскиеизвестенсъссвоятауникалнатехникаизвукоизвличане.Тойеблестящелектрическииакустиченкитарист, композиторифюжънмузикант, създалсвойсобственстил

Васил Хаджиманов :
Васил Хаджиманов свири на клавишни инструменти, музикант от висока класа, гостувал неколкократно в България. Той се завръща на сцената на
Sofia Live Club, за да стане част WesternBalkanBandBGи да представи на българската публика изключителните си уменията да пресъздава мелодията на пианото така, както само един истински талант би могъл. Завършил Бъркли, Хаджиманов се завръща в Белград и сформира своя Васил Хаджиманов бенд.

Йелена Йовович:
Йелена Йовович е завършила джаз пеене в музикалната академия в град Грац, Австрия. Войната в бивша Югославия кара Йелена и семейството й да заминат за Южна Африка, където тя скоро започва да работи с едни от най-известните джаз музиканти и преподава в Университета на Кейптаун и в Джаз факултета в Претория. През 2002г се завръща в Европа, където продължава своята музикална кариера в различни джаз формации. Нейното невероятно сценично присъствие и лична интерпретация са  завладявали публиката из целия свят.

Амар Чесляр:
Амар Чесляр е роден в Сараево през 1978 г,. Започва да свири още като дете, а днес барабанист с богата музикална кариера. В Босна и Херцеговина е считан за един от най-добрите барабанисти. Участвал е в много международни конкурси и фестивали, а на 9-ти май 2018 българската публиката ще се докосне до неговото изкуство.

Дритан Хекурани:
Дритан Хекурани е роден в Албания през 1988г. Завършил е музикалната академия в Тирана, специалност бас китара. Свири също на традиционни албански фолклорни инструменти. В периода 2007 – 2011 е част от симфоничния оркестър на Тирана.

Снимки и видео

Facebook