ШУМЕН РОК

ШУМЕН РОК

Може някое от следните събития да ви се стори интересно.

Други събития от същият жанр могат да се намерят в категорията Музика.

Детайли на събитието

            

 

  Фестивалът „Шумен Рок“ е осъществената мечта на група рок-ентусиасти и музиканти. В края на миналата година те се обединиха в Сдружение „Рок общество“, като си поставиха множество амбициозни задачи, включително организацията на мащабен фестивал. Фестивалът трябва да представи лицето на българския рок и поставя ударението върху авторската музика. Партньор на „Рок общество“ в реализацията на идеята е Община Шумен, която е включила събитието в своя културен календар.

             Концертите във второто издание на събитието ще бъдат с продължителност над 6 часа, като на сцената ще се качат 18 банди. Това превръща „Шумен Рок“ в най-мащабния у нас фестивал за българска рок-продукция. Поканени за участие са и групи от съседните балкански страни, което го превръща в международен.

            Организаторите си поставят за цел да превърнат събитието в общоградски празник, като предвиждат забавления за рок-феновете от всички възрасти. Освен това сме убедени, че подобно мащабно събитие ще даде тласък на местния дребен и среден бизнес. Идеята и желанието на „Рок общество“ и Община Шумен са да се популяризира историческото и културното наследство на региона. Организаторите правят всичко възможно фестивалът да бъде достъпен за всеки почитател на музиката, като независимо от големите разходи, предлагат изключително ниски цени на билетите за двата фестивални дни.

            Фестивалът се провежда на Шуменското плато, което пък е едно магическо и изключително привлекателно място, както за шуменци, така и за гостите на града. През 2018-та година „Шумен Рок“ ще се проведе на 15 и 16 юни.       

 

Групите които ще вземат участие са :

 

ЕПИЗОД                                                       BUCOVINA

CLAYMORE                                                SEVI

THE LEFTIES                                              FORGOT THE TEN

ODD CREW                                                 M.A.C.K.S

BANDX                                                        I.R.B. 69

BOOMERANG                                            ARSENIC

ЕР ГОЛЯМ                                                  СПРИ МА

IGNORE THE HATE                                  BLUES TRAFFIC 

 

Хедлайнера, който ще свири на 16-ти юни е световноизвестната немската рок група

BONFIRE

Снимки и видео

Facebook