LURA

LURA

Може някое от следните събития да ви се стори интересно.

Други събития от същият жанр могат да се намерят в категорията Музика.

Детайли на събитието

Лура – слънчево настроение и екзотични ритми

 

Поредният много интересен, малко необичаен музикален деликатес, който MUSIC JAM сервира на любопитните меломани, се казва Лура.

Мария де Лурдес Асуншао Пиня всъщност е родена в Лисабон (1975 г.), но корените й, на които остава вярна, са от малката островна държава Кабо Верде, бивша португалска колония, известна ни преди като „острови Зелени нос“. Самата й музика е базирана на островните традиции и стиловете морна, фунана и батуке, но е повлияна и от африканската музика като цяло, както и от модерния западен саунд, най-вече ар-енд-би.

Като малка тя мечтаела да стане танцьорка или... инструктор по плуване. Започва да се изявява обаче като певица още на 17 г. , когато колега я кани да пее дует в негов албум. Успехът на албума я насърчава да продължи, а и започват да валят покани от артисти като Бонга, Тито Парис, Пауло Флорес, Паулиньо Виейра.

Още през 1996 г. тя записва първия си авторски албум и до днес има вече шест заглавия в личната си дискография, като последният от тях, „Herança“, излезе през тази година.

През 2007 г. тя участва и във филма на знаменития Карлос Саура „Фадо“, където изпя песента си „Morna“.

Това, което Лура ще предложи на българските фенове, търсещи разнообразие и екзотика в музикалното си меню, са звуци и ритми, изпълнени със слънце, романтика и солен полъх на океански бриз – една чудесна рецепта за съботна вечер в мразовития софийски януари.

БИЛЕТИ

Билетите за шоуто на Lura до 16 януари ще бъдат на цена от 40 лева. В последната седмица преди концерта, 17 - 23 януари, цената ще е 50 лева.

ПРОДАЖБАТА СТАРТИРА НА: 16 декември 2015 г. (сряда) 2015 г. от 10:00 ч.

Билетите могат да бъдат закупени от:

• БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК

• ОНЛАЙН НА WWW.TICKETPRO.BG

• КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ

 

2

Снимки и видео

Facebook