ГОД. НАГРАДИ 2014 НА ФОНДАЦИЯ "ЕНЧО КЕРЯЗОВ" "НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ"

ГОД. НАГРАДИ 2014 НА ФОНДАЦИЯ "ЕНЧО КЕРЯЗОВ"  "НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ"

Може някое от следните събития да ви се стори интересно.

Други събития от същият жанр могат да се намерят в категорията Забавления.

WALKING WITH DINOSAURS – THE ARENA SPECTACULAR

АРЕНА АРМЕЕЦ, SOFIA

26.04.2019 - 28.04.2019

Детайли на събитието

Четвъртите годишни награди на фондация „Енчо Керязов”

 под патронажа на Магърдич Халваджиян.

Със съдействието на Община Ямбол

1

На 28.01.2015 г. от 18.30 ч. в спортна зала „Диана” в гр. Ямбол - „Нощ на звездите”. За четвърта поредна година ще бъдат наградени талантливи деца от обл. Ямбол в категориите „образование”, „изкуство” и „спорт” – спектакъл с участието на световни имена от цирковото изкуство! Едно е безспорно – никой, никъде в България, не е събирал толкова световни циркови имена на едно място!

2

            Чрез този спектакъл искаме да покажем на българската публика талантливите деца от обл. Ямбол и едни от най-големите звезди на съвременното цирково изкуство. Това са приятели на Енчо Керязов, които по негова покана и заради благородната кауза ще бъдат за първи път в България.

            ДАВИД ЛАРИБЛЕ - Диригентът на смеха, притежателят на „Сребърен“ и „Златен Клоун“ от фестивала в Монте Карло, носителят на наградата за цялостно творчество наред с Чарли Ривър и Олег Попов, най-великият клоун на нашето време.

          Роденият в Италия Давид Ларибле е звезда на най-прочутите циркове в света - американския „Ринглинг”, германския „Ронкали”, швейцарския „Кни”. С играния първо на Бродуей, а след това и в цяла Америка спектакъл „Клоунът на клоуните”, продуцентът на „Калейдоскопът на Барнъм” Кенет Фелд го превръща в първия клоун-звезда! През 1988 г. Давид Ларибле е поканен от принц Рение III на фестивала в Монте Карло, където печели „Сребърен Клоун”, а единадесет години по-късно и „Златен Клоун”, който му е присъден, след като вече е получил Награда за цялостно творчество.

            ФРАТЕЛЛИ ЕРРАНИ - Наградата „Златен Клоун” красноречиво говори за това – колко уникален е номерът на двамата братя Майкол и Гуидо Еррани. Света никога не е виждал един човек да бъде жонглиран от друг толкова бързо.

Когато Икар е полетял към слънцето едва ли си е представял, че слага началото на един легендарен цирков жанр. Неговият полет е началото на мечтата на човека да лети. Мнозина са успявали да превъзмогнат земното притегляне, но никой не го е направил така впечатляващо, както Братя Еррани.

          „Икариан” е традиционен цирков номер, който се появява през ХІХ век. Тогава e поставено началото на театралното акробатично представяне на цирковото изкуство и е започнало изместването на „силовите жонгльори” и „факирите”.

През последните пет години „Фрателли Еррани” могат да се видят само и единствено в швейцарския цирк „Кние“. Заради приятелството си с Енчо Керязов те ще направят ексклузивен реверанс и ще участват в спектакъла „Нощ на звездите”.

            АЛЕКСАНДЪР КОБЛИКОВ - Носителят на Златен медал от фестивала „Циркът на бъдещето” - Париж (2009), кавалерът на „Сребърен клоун“ от фестивала в Монте Карло (2013) и на Специалната награда от фестивала в Монреал, Канада (2014), единственият жонгльор на планетата, който може да жонглира с четиринадесет топки едновременно. Притежател на два рекорда в Книгата на Гинес.

            ДУО ЛЕОСВЕЛ И ДИОСМАНИ - Победители от последния фестивал в Монте Карло. „Сребърен клоун“ от фестивала в Монте Карло, първа награда на фестивала в Маси - Франция, първа награда в Латина - Италия, първа награда на фестивала в Албасете - Испания, специална награда на фестивала в Ижевск - Русия. След спечалването на „Сребърен клоун“ Леосвел и Диосмани пишат история за кубинския цирк - това са единствните кубински артисти, награждавани с такова високо отличие.

            ДУО МИНАСОВ - Забравете всичко, което знаете за обличане и събличане!
За една минута – петнадесет костюма от различни модни епохи!
Виктор и Елена Минасови, най-бързите трансформисти в света.

Участници в циркови фестивали, включително и в най-престижните: в Пекин и Москва! През 2008 година на фестивала в Монте Карло тяхната модерна интерпретация на традиционното цирково изкуство впечатлява журито, което ги награждава с две специални награди.

            АЛЛА КЛИЩА -  По време на ТВ шоу през 2013 година тази чаровна украинка успява да завърти 106 обръча едновременно! Алла започва кариера като циркова артистка в екстремния цирк „Флик Флак“. Сладват участия на най-престижните вариететни сцени: "Ронкалли Аполло", „ГОП“, „Палацо“, „Да Капо“, „Най-голямото кабаре в света“ с Патрик Себастиeн... Не само перфектната техника, но и изключителната харизма отличават Алла от останалите артисти в този чисто женски жанр.

            "КУИК ХАНДС ПРОДЖЕКТ" -  Единствените участници на европейското първенство, организирано от Международната федерация на магичните общества в съвременната история на българското илюзионно изкуство! Тяхното атракционно шоу ще ви накара да забравите ежедневието и да повярвате поне за малко във вълшебната приказка, която всеки носи дълбоко в себе си. Специално за "Нощ на звездите" към трупата ще се включи Силвия Радулова – моторджийката, станала популярна с участието си в предаването "Survaivor".

Очаквайте

„НОЩ НА ЗВЕЗДИТЕ”

Четвъртите годишни награди на фондация „Енчо Керязов” ще бъдат връчени

на 28 януари 2015 година.

cc

Снимки и видео

Facebook

Подкатегория